vrijdag 7 mei 2010

Spinazie met macaroni en champignons

SPINAZIE MET MACARONI EN CHAMPIGNONS

2 kg spinazie
1 bakje champignons
zout
300 g macaroni
4 el koffieroom
2 el paneermeel
2 el boter of margarine
2 tl oregano
versgemalen peper
50 g geraspte oude kaas

Spinazie wassen en uitzoeken. Met aanhangend water in pan doen. Champignons wassen, grote halveren.
In pan met ruim water en zout, macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen spinazie op matig vuur ± 5 min. laten slinken. Zout toevoegen. In nog ± 5 min. zachtjes gaar koken. In vergiet goed laten uitlekken. Op plank grofhakken. Terugdoen in pan. Koffieroom en paneermeel erdoor roeren. In koekepan boeter verhitten. Champignons ± 5 min. bakken. Bestrooien met oregano en peper. Macaroni afgieten. Macaroni en champignons door spinazie scheppen. Overdoen in schaal. Kaas erover strooien. Lekker bij (vegetarisch) gehakt.

4 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip mei 1983

Geen opmerkingen: