SALADE NIÇOISE MET KNOFLOOK-KRUIDENDRESSING
2½ eetlepel witte wijnazijn
snufje suiker
1 teen knoflook, geperst
2½ eetlepel fijngehakte bieslook
2½ eetlepel fijngehakte kervel (of peterselie)
125 milliliter extra vierge olijfolie + extra voor het bestrijken
2 albacore tonijnsteaks à 250 gram
150 gram dunne sperziebonen of haricots verts, topjes verwijderd
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
100 gram (kalamata)olijven
2 kropjes little gemsla, blaadjes losgehaald
Klop de azijn en suiker in een kleine kom tot de suiker oplost. Roer de knoflook, kruiden en zout en peper erdoor. Klop geleidelijk de olie erdoor om een dikke dressing te maken en zet apart. Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur tot de pan begint te walmen. Bestrijk de tonijn met de extra olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak hem 1 - 2 minuten aan elke kant tot de buitenkant is dichtgeschroeid maar de tonijn in het midden nog rosé is. Schep op een bord en zet apart. Blancheer de bonen 1 - 2 minuten in kokend water met zout tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel onder koud water. Schep in een grote kom de bonen, tomaat, olijven en sla door elkaar en schep er wat dressing door. Snijd de tonijn in dikke plakken en verdeel deze over de salade. De rest van de dressing kan in een potje in de koelkast 1 week worden bewaard.
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Nice, Frankrijk
gerechtsoort : hoofd- of lunchgerecht
bron : Delicious. mei 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten