TOFU-SANDWICH MET SHII-TAKES
100 g shii-takes
200 g tofu naturel (blok a 375 g)
zout
peper
4 eetlepels bloem
4 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel sesamolie
1 zakje Chinese soepgroenten (250 g)
2 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
Shii-takes schoonvegen met keukenpapier, steeltjes eraf snijden (worden niet gebruikt) en hoedjes in reepjes snijden. Van lange zijde van tofublok 6 plakken van ca. ½ cm dikte snijden. Plakken droogdeppen met keukenpapier. Tofuplakken bestrooien met zout, peper en bloem. Overtollige bloem erafkloppen. In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten. Tofuplakken in ca. 8 minuten lichtbruin bakken, af en toe keren.
Intussen in wok of ruime koekenpan sesamolie en de rest van olie verhitten. Shii-takes en groenten ca. 4 minuten bakken, af en toe omscheppen. Shii-take mengsel op smaak brengen met sojasaus, zout en peper.
Op twee borden elk 2 tofuplakken leggen en shii-takemengsel erover verdelen. rest van tofuplakken erop leggen. Serveren met (bruin) stokbrood.
2 ersonen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 min.
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Allerhande mei 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten