vrijdag 7 mei 2010

Groente-rijspannetje met een saus van chili en honing

GROENTE-RIJSTPANNETJE MET EEN SAUS VAN CHILI EN HONING

Het kruidige mengsel van honing, chilipepers en mango geeft dit gerecht een exotisch tintje.

250 gram basmatirijst
1 rode chilipeper
1 teen knoflook
1 stukje verse gember
1 sjalotje
2 eetlepels sesamolie
150 milliliter kant-en-klare groentebouillon
6 eetlepels sojasaus
sap van 2 limoenen
2 eetlepels vloeibare honing
1 gele paprika
3 bosuitjes
400 gram sugarsnaps
1 mango
zout
zwarte peper

Laat de rijst gaar koken. Haal de pitjes uit de chilipeper en snijd deze in ringen. Snijd de knoflook, gember en het sjalotje fijn. Verwarm 1 eetlepel olie. Bak de chilipeper, knoflook, gember en het sjalotje goudbruin. Doe er 2 eetlepels bouillon en 3 eetlepels sojasaus bij. Voeg het limoensap en de honing toe. Laat het geheel op een laag vuur koken tot er een gebonden saus ontstaat. Snijd de paprika in blokjes, de bosuitjes in ringetjes en maak de sugarsnaps schoon. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit de rest van de olie. Bak de groenten kort en blus af met de rest van de bouillon. Laat het geheel op een hoog vuur en onder continu roeren vijf minuten koken. Meng de mango erdoor. Breng op smaak met sojasaus, zout en peper. Schep de rijst en de groenten op een bordje en serveer met de chili-honingsaus.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Sla etcetera mei 2001

Geen opmerkingen: