GEGRILDE ASPERGES MET SINAASAPPEL EN BALSAMICO OP ZALMCARPACCIO
500 gram witte en groene asperges
zout
versgemalen peper
1 sinaasappel
5 eetlepels olijfolie
400 gram gerookte zalm
50 gram boter
1 eetlepel balsamicoazijn
handje basilicumblaadjes
Schil de witte asperges en snijd van de groene en witte een stukje van de onderkant af. Kook de asperges 3 minuten met zout. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken. Boen de sinaasappel schoon. Snijd dunne sliertjes van de schil voor garnering en pers de vrucht. Meng het sap met 3 eetlepels olijfolie en voeg peper toe. Verdeel een beetje van het sinaasappel-olijfmengsel over 4 borden. Leg daarop, naast elkaar, de plakken zalm. Halveer de asperges. Verhit een grillpan. Bestrijk de asperges met de rest van de olijfolie en gril ze 3 - 4 minuten. Verwarm intussen de boter met de balsamicoazijn. Verdeel basilicumblaadjes over de zalm. Leg in het midden de asperges en druppel er balsamicoboter overheen. Maal er peper over.
4 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : voorgerecht of lunchgerecht
bron : Boodschappen mei 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten