dinsdag 11 mei 2010

Pikante kofta met geroosterde wortelsalade

PIKANTE KOFTA MET GEROOSTERDE WORTELSALADE

WORTELSALADE
400 gram wortel
1 theelepel gemalen komijn
zout
versgemalen peper
5 eetlepels olijfolie
2 sinaasappels

KOFTA
500 gram rundergehakt
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
½ theelepel kaneelpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel gehakte verse munt of koriander

Verwarm de oven voor op 200°C. Schrap de wortel en schaaf of snijd deze in lange linten. Leg de wortellinten op een bakplaat. Strooi er komijn, zout en peper over. Sprenkel de helft van de olijfolie erover. Zet de bakplaat 20 minuten in het midden van de oven tot de wortel licht gekleurd is. Schep de linten tijdens de bereiding één keer om. Schil de sinaasappels dik en verdeel ze in plakken. Meng voor de kofta het gehakt met de andere ingrediënten en voeg zout en peper toe. Vorm van het gehaktmengsel korte frikadellen of kleine balletjes. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het gehakt rondom bruin en gaar in 15 - 20 minuten. Schep de wortel en sinaasappel door elkaar. Serveer de wortelsalade, gegarneerd met blaadjes munt, bij de kofta.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen mei 2010

Geen opmerkingen: