woensdag 7 augustus 2024

Zahraa Harra (Syrië)

ZAHRAA HARRA (BLOEMKOOL, RODE UI, RODE PUNTPAPRIKA)

1 grote bloemkool
1 rode ui
2 rode puntpaprika’s
1 theelepel gedroogde of verse tijm
1 theelepel sumak
tahinsaus (voor erbij)
korianderolie (voor erbij)
pul biber of gewone chilivlokken (voor erbij)

MARINADE
5 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel harissa
100 milliliter olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper


Meng de ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en zwarte peper in een kleine kom. Verwijder de taaiste bladeren van de bloemkool en laat de dunnere bladeren zitten. Snijd de bloemkool in 8 parten en bedek met driekwart van de marinade. Laat de bloemkool maximaal 12 uur marineren, of rooster meteen.
Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg de bloemkoolparten op de bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.
Snijd intussen de ui en puntpaprika’s in even grote stukjes (ongeveer 3 centimeter), voeg toe aan een kom en schep om met de rest van de marinade, de tijm en sumak. Haal de bloemkool uit de oven en keer alle parten om. Verdeel de ui en puntpaprika over de bakplaat en rooster met de bloemkool nog 25 minuten in de oven, tot de bloemkool krokant en goudbruin is en de ui en puntpaprika zacht zijn.
Bestrooi met zout en peper, garneer met tahinsaus, korianderolie en pul biber en serveer.

4 personen

gebied : Syrië
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De Syrische keuken van Imad : Een culinaire liefdesbrief aan Damascus / Imad Alarnab

Geen opmerkingen: