zaterdag 4 april 2020

Salata Chodra Masloeqa (Libanon)

SALATA CHODRA MASLOEQA (SALADE VAN GEKOOKTE GROENTEN)

50 gram gave spinazieblaadjes
stukje bloemkool
stukje prei
stukje groene paprika
stukje courgette
stengel bleekselderij

SAUS
½ eetlepel peterselieblad
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel kappers
1 theelepel vloeibare honing
bewijsje knoflook
peper
zout

GARNERING
½ rood pepertje


Een bord bekleden met heel voorzichtig gewassen en goed uitgelekt spinazieblad.
Bloemkool, prei, paprika, courgette en selderij kleinsnijden en 2 minuten in ruim water koken. Onder koud stromend water afspoelen.
Een saus maken van de acht volgende ingrediënten en de groente daarmee voorzichtig mengen. De salade op de spinazie scheppen en bestrooien met kleine flinters rode peper.

1 persoon

gebied : Libanon
gerechtsoort : salade

bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor

Geen opmerkingen: