zaterdag 4 april 2020

Koesa Maqli (Libanon)

KOESA MAQLI

100 gram grof geraspte courgette of fijngehakte courgettepulp
1 eetlepel tarwebloem
½ eetlepel peterselie
½ eetlepel munt
½ eetlepel dille
peper
½ ei
boter
grof zout


Courgetterasp of pulp goed uitdrukken in een doek. Mengen met bloem, kruiderij en ei. Boter verhitten in een koekenpan met anti-aanbakbodem. Het beslag in twee porties in de pan leggen. Aan weerszijden bruin bakken. De bodem van een schaaltje met zout bestrooien, koekjes erop, nog eens zout eroverheen.
Bij dit gerecht tomaat, zwarte olijven en plat brood serveren. Of misschien ook boterbonen, gemengd met citroensap, beetje prei, peper, zout en olijfolie op gesneden ijsbergsla.

1 persoon

gebied : Libanon
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor

Geen opmerkingen: