zaterdag 4 april 2020

Moedjeddara b-'adas (Libanon)

MOEDJEDDARA B-‘ADAS (MOEDJEDDARA MET LINZEN)

50 gram bruine linzen
30 gram grove burgul
2 deciliter water
zout
1 ui
2 eetlepels olijfolie
radijsjes
lente-uitjes
yoghurt
zwarte peper


De linzen nauwkeurig wassen op zoek naar steentjes. Ook de burgul wassen, laten uitlekken op een zeef. Nu eerst de linzen 15 minuten laten koken in het water, dan de burgul en wat zout erbij en weer 15 minuten zachtjes doorkoken. Zo nodig nog wat water toevoegen.
Intussen de ui in heel dunne ringen snijden en in de olie kastanjebruin bakken. De moedjeddara overbrengen op een bord of schotel. Garneren met de hete uien, de radijs en de lente-uitjes.
Hierbij yoghurt als saus. En flink wat peper.

1 persoon

gebied : Libanon
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor

Geen opmerkingen: