zaterdag 4 april 2020

Leftet (Libanon)

LEFET (RAAPJES)

500 gram kleine meiraapjes
1 klein rood bietje, gewassen, ongeschild en in vieren
1 vers Spaans pepertje (indien gewenst)
4½ deciliter inmaakvloeistof


Was en droog de raapjes, snijd de uiteinden bij de steel en wortel bij en trek eventuele dunne worteltjes op de schil weg.
Verdeel heel kleine raapjes in tweeën door midden in de onderkant een snee te maken tot op 5 millimeter van de bovenkant; verdeel kleine tot middelgrote rapen op dezelfde manier in plakken door om de centimeter diepe insnijdingen te maken; pas op dat u de raap niet helemaal doorsnijdt. Stop de raapjes in een gesteriliseerde literpot, met de stukjes biet (zo krijgen de witte raapjes een prachtige rose kleur) en desgewenst het Spaanse pepertje.
Bereid de inmaakvloeistof en giet deze over de raapjes, zodat die onderstaan. Sluit de pot en bewaar op een koele, donkere plaats. Gebruik na 2 à 3 weken.

1 liter

gebied : Libanon
gerechtsoort : inmaak (hartig)

bron : De Libanese keuken : De haute cuisine van het Midden-Oosten / Anissa Helou

Geen opmerkingen: