zaterdag 26 oktober 2019

Vissoep (Myanmar)

VISSOEP

500 gram tonijn
zout
2 grote uien
5 knoflookteentjes
stukje gemberwortel
chilipoeder
2 rode pepers
sesamolie
grondnotenolie
1½ liter kokosmelk
blikje bamboescheuten
trassi
vissaus
bloem
citroensap
mihoen


Pocheer het tonijnenvlees in water met een beetje zout en laat het vervolgens goed uitlekken, maar zo, dat u het vocht opvangt. Snijd uien en knoflookteentjes fijn, rasp de gemberwortel en maak er puree van, waar u een halve theelepel chilipoeder door mengt. Ontdoe de rode pepers van het zaad, snijd ze vervolgens heel fijn, en voeg ze, mèt de puree, bij het mengsel van 2 eetlepels sesamolie en 4 eetlepels grondnotenolie, nadat u dit hebt verhit. Fruit het geheel onder voortdurend omscheppen tot het van kleur begint te veranderen. Giet er dan 1 deciliter pocheervocht, de helft van de kokosmelk en de klein gemaakte bamboescheuten bij. Breng het gerecht aan de kook en laat het op een lager vuur doorkoken tot de bamboescheuten gaar zijn. Roer er vervolgens een theelepel trassi en een eetlepel vissaus door. Maak 3 eetlepels bloem aan met wat water en voeg het papje met de rest van de kokosmelk toe aan het gerecht, dat u 5 minuten al roerend zachtjes laat koken. Voeg dan de in stukjes gesneden vis, wat citroensap en zout aan de soep toe en dien deze op in kommen. Geef de mihoen er afzonderlijk bij.

4 personen

gebied : Birma
gerechtsoort : soep

bron : Het komplete kookboek / Maria May

Geen opmerkingen: