zaterdag 26 oktober 2019

Gebakken koningsgarnalen in tomatensaus (Filippijnen)

GEBAKKEN KONINGSGARNALEN IN TOMATENSAUS

6 rauwe Chinese garnalen of andere grote steurgarnalen
100 gram maïzena
7½ deciliter olie om te frituren
300 gram tomaten (blik), geprakt
1½ deciliter water
chilisaus
zout
peper
suiker naar smaak
vers gehakte koriander


Laat de koppen zitten en spoel de garnalen goed af; verwijder de pootjes. Snijd de garnalen met een scherp mes schuin in 2 of 3 stukken. Wentel ze door maïzena en frituur ze goudbruin in de hete olie. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Laat in een steelpan de tomaten met water zacht inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met chilisaus, zout, peper en suiker.
Voeg de garnalen toe, warm 2 - 3 minuten door en roer de koriander erdoor. Serveer met warme rijst.

4 personen

gebied : Filippijnen
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De Filippijnen / Jacki Passmore

Geen opmerkingen: