zaterdag 26 oktober 2019

Kingfish met groene papaja (Filippijnen)

KINGFISH MET GROENE PAPAJA

800 gram kingfishfilet (kan vervangen worden door bonitofilet)
150 gram sjalotten
3 tenen knoflook
100 gram verse gemberwortel
3 - 4 ode chilipepers
2 - 3 stengels sereh (citroengras)
2 - 3 eetlepels plataardige olie
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel trassi
2 theelepels kurkuma
zout
versgemalen witte peper
½ liter visfond of water
450 gram onrijpe papaja
1 eetlepel fijngehakte kruiden (munt, koriander)
1 theelepel limoensap
2 eetlepels versgeraspte kokos


Snijd de visfilets met een scherp mes in niet te grote stukken. Pel de sjalotten en knoflook en hak beide fijn. Schil de gemberwortel en snijd hem in dunne schijfjes. Halveer de chilipepers, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd ze in flintertjes. Snijd de sereh in niet te grote stukken. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook glazig. Bak dan de gember, chilipeper, sereh, het korianderzaad, de trassi en kurkuma kort mee. Strooi er zout en peper bij. Bak de stukken vis kort mee. Haal de vis uit de pan en houd hem apart. Schenk de fond in de pan en breng hem aan de kook. Schil de papaja’s, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes van ongeveer 1½ centimeter. Doe de blokjes papaja in de saus en laat ze afgedekt 20 tot 25 minuten koken. Voeg 3 tot 4 minuten voor het einde van de kooktijd de stukken vis weer toe. Maak het geheel op smaak af met de kruiden en het limoensap. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de geraspte kokos.

4 personen

gebied : Filippijnen
gerechtsoort : visgerecht

bron : Zee- en zoetwatervis (Koken zonder grenzen) / Angelika Mayr

Geen opmerkingen: