zaterdag 26 oktober 2019

Knapperige kip (Singapore)

KNAPPERIGE KIP

1 braadkuiken van 1 kilogram
zout
vijfkruidenpoeder
1 theelepel cayennepeper
2 theelepels kaneel
3 eetlepels honing
1 citroen
olie voor de frituur


Maak de kip schoon en droog. Wrijf haar van binnen en van buiten in met een mengsel van 1 theelepel zout en ¼ theelepel vijfkruidenpoeder. Breng in een pan 6 koppen water aan de kook en voeg er cayennepeper, kaneel en 2 theelepels vijfkruidenpoeder aan toe. Neem de pan van het vuur. Leg de kip een kwartier in het vocht. Laat de kip daarna goed uitlekken. Breng in een andere pan 4 koppen water aan de kook en roer de honing erdoor. Leg de kip op een vergiet en schenk het mengsel heel langzaam over de vogel. Leg de kip daarna op een rooster (uit de oven) en zet het rooster op een tochtige plek. Laat de kip drogen. Reken hiervoor op minstens 4 à 5 uur. Bind de kip daarna op met de poten tegen de borst. Verhit tenminste 8 koppen olie in een wok of frituurpan en bak de kip er boven een niet al te hoog vuur in 12 à 15 minuten mooi goudbruin in. Wanneer men een dikke naald in het vlees steekt en er een helder vocht uitkomt, is de kip net gaar. Verdeel haar in stukken en snijd de stukken in plakken. Leg ze op een schaal, zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model. Geef er zout apart bij (voeg een beetje vijfkruidenpoeder aan het zout toe) en garneer de schaal met parten citroen en eventueel met verse korianderblaadjes.

4 personen

gebied : Singapore
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: