maandag 19 augustus 2019

Vlaamse kabeljauw (Vlaanderen, België)

VLAAMSE KABELJAUW

4 moten kabeljauw
50 gram boter
2 grote uien
1 citroen in schijfjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 glas droge witte wijn
bloem
paneermeel
boter
zout
peper


Zorg dat de moten kabeljauw goed droog zijn, zout en peper ze, haal ze door de bloem en bak ze in de boter aan alle kanten snel bruin. Haal de moten uit de koekenpan en leg ze naast elkaar in een vuurvaste schaal. Fruit in het braadvet van de vis de gesnipperde uien. Bedek de moten vis met dunne schijfjes citroen en strooi de peterselie erover. Verdeel hierover de gefruite uien en het vet. Doe de witte wijn erbij. Breng het gerecht aan de kook. Neem de schotel van het vuur en bestrooi het geheel met paneermeel. Leg bovenop wat klontjes boter en zet de schaal 20 minuten in de oven (180°C).

4 personen

gebied : Vlaanderen, België
gerechtsoort : visgerecht

bron : Vandaag Belgisch / Jacques Morleghem

Geen opmerkingen: