maandag 19 augustus 2019

Verse zalm met Hoegaarden (België)

VERSE ZALM MET HOEGAARDEN

4 sjalotten
4 porties zalm van 150 gram elk
½ fles Hoegaarden
2 eetlepels boter
1 grote tomaat
¼ liter room
gehakte kervel
gehakte peterselie


Bak de fijngehakte sjalotten in de boter zonder de sjalotten te laten verkleuren. Voeg er de medaillons zalm aan toe en giet er het Hoegaarden witbier bij. Breng op smaak met zout en peper. Zonder het geheel te laten koken, de zalm gedurende 7 à 8 minuten pocheren, naargelang de dikte van de zalm. Schik de zalmmedaillons op een schaal en houd ze warm. Giet vervolgens het kooknat door een vergiet en laat voor de helft inkoken. Voeg er tenslotte de room aan toe. Indien nodig kan de saus aangedikt worden met wat zetmeel. Breng de saus op smaak met zout en peper en giet de saus over de zalm. Bestrooi met de gehakte kervel, de peterselie en de in stukjes gesneden tomaat.

4 personen

gebied : België
gerechtsoort : visgerecht

bron : Vandaag Belgisch / Jacques Morleghem

Geen opmerkingen: