maandag 19 augustus 2019

Middeleeuwse gevulde aubergines met Witte van Hoegaarden (België)

MIDDELEEUWSE GEVULDE AUBERGINES MET WITTE VAN HOEGAARDEN

6 aubergines
frituurolie
6 sjalotten
1 teentje knoflook
2 grote uien
50 gram boter
500 gram mager varkensgehakt
1 fles Hoegaarden
zout
peper
1 eetlepel gehakte peterselie
2 eetlepel broodkruim
Parmezaanse kaas
paneermeel


Halveer 6 aubergines overlangs, kerf ze in het midden in, frituur ze in hete olie. Laat de aubergines uitlekken en afkoelen, hol de auberginehelften ui, hak het “vlees” fijn en houd dat apart. Fruit 6 fijngehakte sjalotjes en een teentje knoflook zachtjes in boter; voeg het magere varkensgehakt toe (losmaken met een vork) en overgiet met de inhoud van een fles Hoegaarden. Zout en peper erbij en een half uur laten stoven. De saus is dan volledig ingekookt. Doe er een eetlepel gehakte peterselie bij en 2 eetlepels broodkruim. Voeg aan dit geheel de gehakte groenten toe en vul met dit mengsel de gefrituurde aubergines. De bovenkanten mooi afplatten. Bestrooi de gevulde aubergines met Parmezaanse kaas en paneermeel en laat ze met een klontje boter in een warme oven (200°C) gratineren (15 minuten). Garneer de aubergines voor het opdienen tenslotte met goudbruin gefrituurde uienringen.

4 personen

land : België
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Vandaag Belgisch / Jacques Morleghem

Geen opmerkingen: