maandag 19 augustus 2019

Eendenfilets met Kriek Belle-Vue (België)

EENDENFILETS MET KRIEK BELLE-VUE

1 doos zure krieken van ¾ liter
100 gram boter
100 gram mirepoix (mengsel van fijngesneden worteltjes, uien, selderij, raapjes)
1 teentje knoflook
1 bouquet garni (tijm, laurier, peterselie)
2 flesjes Kriek Belle-Vue
4 eendenfilets
1 glas Maraskijn
zout
peper
zetmeel (eventueel)


Laat de boter bruin worden in de pan en voeg er de mirepoix, het teentje knoflook en het bouquet garni aan toe. Laat alles onder voortdurend omroeren een mooi kleurtje krijgen. Giet er vervolgens anderhalve fles Kriek Belle-Vue en het sap van de zure krieken over. Laat alles 15 minuten koken en haal de massa door een zeef. Bak ondertussen de eendenfilets. Breng ze op smaak met zout en peper en begiet ze met de maraskijn. Snijd vervolgens de eendenfilets in 2 of 3 stukken en schik ze op een schaal. Blus het bakvet met de rest van de Kriek Belle-Vue en giet deze saus bij de reeds gemaakte saus. Voeg indien nodig zout en peper toe bij de saus en verdik de saus eventueel met wat zetmeel. Giet de saus over de eendenfilets en garneer het geheel met de krieken.

4 personen

gebied : België
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Vandaag Belgisch / Jacques Morleghem

Geen opmerkingen: