VERSE LINTPASTA MET TOMAAT EN KAPPERTJES
500 gram verse pappardelle
2 eetlepels olijfolie
1 blikje ansjovisfilets (à 46 gram), uitgelekt
2 uien, in ringen
5 trostomaten, in plakken
1 eetlepel kappertjes, afgespoeld
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Kook de pasta in ruim kokend water met zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ansjovis met de ui 5 minuten op laag vuur.
Voeg de plakken tomaat toe en bak ze op matig hoog vuur 4 - 5 minuten mee. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met het citroensap en (versgemalen) peper.
Laat de pasta goed uitlekken, schep de pastalinten door de gebakken tomaat en bak ze nog 1 - 2 minuten mee. Schep de pasta in 4 diepe borden, bestrooi met de peterselie en serveer meteen.
4 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Allerhande januari 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten