BIETENCHIPS
3 rauwe bieten
olie om in te frituren
zout
peper uit de molen
DIPSAUS
2 deciliter Griekse of Turkse yoghurt
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing
1 bosje koriander, fijngehakt
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Was de bieten en snijd ze met de kaasschaaf of keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes. Laat ze een beetje uitlekken op keukenpapier. Verwarm de frituurolie tot 180°C en de oven tot 100°C. Vermeng de yoghurt met de olijfolie, honing, koriander en pijnboompitten tot een dipsaus. Frituur de bietenplakjes in kleine porties tot ze goudbruin zijn (3 minuten), bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm in een schaal in de oven. Dien direct op met de dipsaus.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gerechtsoort : snack
bron : Sla etcetera januari / februari 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten