zondag 13 januari 2019

Biologische bruinebonensoep

BIOLOGISCHE BRUINEBONENSOEP

2 eetlepels olijfolie
300 gram panklare hutspotgroente
½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 pot bruine bonen (à 370 milliliter)
½ fles Passato di Pomodoro tomatensaus (à 690 gram)
1 groentebouillontablet
2 sneetjes Brabants roggebrood
50 gram verse roomkaas met knoflook


In soeppan olie verhitten en groentemix met Italiaanse kruiden 5 minuten zachtjes bakken. Af en toe omscheppen. Intussen helft van bruine bonen met vocht en tomatensaus in keukenmachine pureren. Tomaten-bonenpuree en rest van bruine bonen door hutspotgroenten roeren. Groentebouillontablet erboven verkruimelen en 5 deciliter kokend water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken. Bonensoep in twee grote kommen scheppen. Sneetjes roggebrood diagonaal halveren, besmeren met roomkaas en erbij geven.

2 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Allerhande januari 2003

Geen opmerkingen: