GEGRILDE GROENTESPIESEN MET KERRIERIJST
3 eetlepels olie
200 gram ui, gesnipperd
1 eetlepel massalapasta of kerriepoeder
6 deciliter groentebouillon
300 gram rijst
100 gram kleine champignons
20 kerstomaatjes
1 courgette
1 rode ui
1 gele paprika
1 groene paprika
25 gram dadels, in stukjes
25 gram vijgen, in stukjes
Verhit 1½ eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag en fruit hierin de fijngesnipperde ui met de massala of kerrie goudgeel. Voeg de bouillon toe en breng die, met het deksel op de pan, aan de kook. Voeg de rijst toe en laat die gaar worden volgens de kooktijd op de verpakking. Voeg indien nodig extra vocht aan de rijst toe. Veeg intussen de champignons schoon. Was de overige groenten en snijd deze (op de champignons en de tomaatjes na) elk in 20 grote stukken. Rijg vervolgens aan 20 satéprikkers van ieder groente 1 stuk. Verhit de grillpan, bestrijk de spiesen met olie en gril de spiesen in 7 minuten aan alle zijden. Schep tenslotte de dadels en vijgen door de kerrierijst en serveer ‘m samen met de groentespiesen.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Sla etcetera januari / februari 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten