zondag 13 januari 2019

Geitenkaasgalette

GEITENKAASGALETTE

4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
bloem
1 ei, licht geklopt
7 eetlepels uienmarmelade*
4 plakken geitenkaas van 1 centimeter dik (225 gram)
3 - 4 takjes tijm, voor de garnering
rucolasalade, voor erbij

* Uienmarmelade is verkrijgbaar bij delicatessenwinkels. Je kunt het ook zelf maken.


Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 17 x 44 centimeter, snijd rondom een rand van 3 centimeter af en snijd er met een scherp mes repen van 1 centimeter van. Bestrijk de randen van de rechthoekige bodem met water en druk de afgesneden reepjes deeg erop om de zijkanten van de taart te vormen. Bestrijk de laagjes steeds met water om ze op elkaar te plakken en snijd overtollig deeg bij de hoekjes weg. Leg het deeg op de bakplaat, prik de bodem veelvuldig in met een vork en bestrijk het deeg rondom met ei.
Bak 10 minuten in de oven tot het deeg licht gerezen is. Neem uit de oven, bestrijk de bodem met de uienmarmelade, leg de plakken geitenkaas erop en bestrooi met tijm. Bak nog 15 minuten tot het deeg goudbruin is. Serveer met een eenvoudige rucolasalade.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Delicious. januari 2008

Geen opmerkingen: