dinsdag 28 augustus 2018

Paella con costra (Spanje)

PAELLA CON COSTRA (PAELLA MET KONIJN)

50 gram garbanzos (kikkererwten) of witte bonen
chorizo’s of knoflookworst
200 gram schelvis
600 gram konijn
75 gram kipfilet
doperwtjes
snijbonen of sperziebonen


Week 50 gram garbanzos (kikkererwten) een nacht in 1 liter water. Kook ze de volgende dag 30 minuten in het weekwater onder toevoeging van 2 kippenbouillontabletten en 1 laurierblad. Leg er in het begin 5 minuten ingeprikte worstjes in en neem ze uit de pan. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd 200 gram gesneden schelvis, doperwtjes en grofgesneden snijbonen toe. Zeef het geheel en laat het vocht indampen tot ¾ liter.
Braad in een flinke scheut olijfolie ongeveer 600 gram in stukken verdeeld konijn aan alle kanten bruin en bijna gaar. Neem de stukken uit de pan. Maak met een nieuwe scheut olijfolie de sofrito door eerst 75 gram zeer fijngesneden kipfilet te bakken en halverwege een gesnipperd mengsel toe te voegen van 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 ontvelde tomaten, een ½ groene paprika, alsmede zwarte peper en desgewenst een mespunt koriander en/of bonenkruid.
Fruit tot alle vocht is verdampt en bak vervolgens 300 gram rijst met ¼ theelepel saffraan en zout mee tot de rijst glazig ziet. Giet er de kokende bouillon bij en laat de rijst al roerend even doorkoken. Schik op de rijst, goed verdeeld, de verschillende groenten, vis, gesneden worstjes en stukken konijn. Plaats de open paellera 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Leg er uit de oven een vel aluminiumfolie over, laat de paella 5 minuten staan en steek voor het opdienen partjes citroen op de rand.
Geef hierbij een fris-zure salade van geschaafde kool.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : Paella’s / Marja Kruik

Geen opmerkingen: