dinsdag 28 augustus 2018

Pisto Manchego (La Mancha, Castilië-La Mancha, Spanje)

PISTO MANCHEGO (GESTOOFDE PAPRIKA, TOMAAT, ZUCCHINI EN UIEN)

5 eetlepels olijfolie
10 grof gehakte uien
2 niet te grote zucchini, schoon geschrobd en in blokjes van ongeveer ½ centimeter gesneden
2 grote, groene paprika’s, ontdaan van zaad en zaadlijsten en grof gehakt
2 theelepels zout
4 tomaten zonder schil of zaadjes, grof gehakt
1 licht geklopt ei
1 hardgekookt ei, het wit in smalle reepjes gesneden en verkruimelde dooier (naar keuze)


Verhit de olijfolie op groot vuur in een zware koekenpan, tot er lichte damp af slaat. Voeg de uien, zucchini, paprika en het zout toe, roer alles door elkaar, sluit daarna de pan en draai de vlam zo klein mogelijk. Laat ongeveer 40 minuten koken, althans zo lang tot alle groenten mals zijn. Roer zo nu en dan in de massa.
Leg ondertussen de tomaten in een klein steelpannetje en laat ze op matig vuur aan de kook komen. Laat ze, al roerend, flink doorkoken, en wrijf ze daarbij tegen de kanten van de pan, tot het vocht voor het merendeel verdampt is en de tomaten een dikke, gladde puree vormen.
Roer deze puree door de groenten en voeg het geklopte ei erbij, zonder op te houden met roeren. Laat een paar seconden pruttelen, maar niet koken. Maak op smaak af met peper en zout en dien onmiddellijk op. Indien gewenst kan men het gerecht tooien met het hardgekookte ei.
Pisto wordt meestal geserveerd bij gebraden vlees.

4 personen

gebied : La Mancha, Castilië-La Mancha, Spanje
gerechtsoort : groentegerecht

bron : In de Spaanse keuken (Uit eten in de wereld) / Peter S. Feibleman

Geen opmerkingen: