maandag 4 september 2017

Dolma's (Turkije)

DOLMA’S (GEVULDE DRUIVENBLADEREN)

20 mooie, verse druivenbladeren
een vulling naar smaak, bijvoorbeeld pilav of een mengsel van kip- of vleesgehakt met ui, knoflook, rozijnen, gehakte dadels, verse gember, geraspte kokos, naar believen hartig of zoet gemaakt


Was de bladeren en kook ze 10 minuten in weinig water met een snufje zout. Deze bladeren hebben een zachtzure smaak, wat verrassend goed past bij een zoete of pittige vulling.
Laat ze uitlekken en leg dan ½ eetlepel vulling op het midden van een blad.
Vouw hiervan voorzichtig een klein, stevig pakje, te beginnen met de grootste punt; vouw dan de twee bladdelen aan weerszijden over de vulling en rol door tot de twee punten links en rechts van de (afgesneden) steel mee gevouwen zijn.
Leg de dolma’s tegen elkaar aan in een kleine sauspan, in een bodempje water en met een lepel margarine. Leg er een klein bord plus gewicht bovenop. Breng aan de kook en laat de dolma’s 20 minuten zachtjes koken.
Schik de dolma’s op een bord en serveer ze warm of gekoeld.

4 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : voorgerecht

bron : 7 Tafels : Een praktische gids voor exotisch koken / Ina de Visser

Geen opmerkingen: