vrijdag 19 mei 2017

Tartaartje met peultjes en romige kerriesaus

TARTAARTJE MET PEULTJES EN ROMIGE KERRIESAUS

8 peultjes
2 tartaartjes à 100 gram
zout
versgemalen peper
25 gram boter of margarine
1 eetlepel zilveruitjes
1 bekertje zure room
4 eetlepels kerriesaus
2 eetlepels melk


Peultjes wassen en schoonmaken. Tartaartjes rondom inwrijven met zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Tartaartjes in 6 - 8 minuten goudbruin aan de buitenkant en nog rose vanbinnen bakken. Halverwege keren. Intussen in een kleine steelpan 1 deciliter water met zout aan de kook brengen. Hierin de peultjes 2 minuten koken. Intussen zilveruitjes in kleine stukjes snijden en in kommetje doen. Toevoegen: zure room, kerriesaus en melk. Door elkaar roeren. Peultjes afgieten in zeef en even laten uitlekken. Tartaartjes uit pan nemen. Kerrie-roommengsel op laag vuur door bakvet roeren. Kerriesaus over 2 borden verdelen. Tartaartjes half op saus leggen. Peultjes als waaiertje ernaast rangschikken. Lekker met aardappelpuree en worteltjes en eventueel garneren met zilveruitjes.

2 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande mei 1988
Een reactie plaatsen