SPINAZIESALADE MET SINAASAPPEL
200 gram verse spinazie
1 bosuitje of sjalotje
1 sinaasappel
½ teentje knoflook
1 eetlepel (kruiden)azijn
1 theelepel mosterd
zout
peper
3 eetlepels olie
In vergiet spinazie wassen en uitzoeken. Goed laten uitlekken. Bosuitje in dunne ringen snijden. Sinaasappel dik schillen, witte velletjes verwijderen en in dunne plakjes snijden. Boven kommetje knoflook uitpersen. Toevoegen: azijn, mosterd, zout, peper en olie. Tot een sausje kloppen.
Spinazie in een schaal doen. Sausje nogmaals goed doorkloppen en over spinazie schenken. Uienringetjes en sinaasappelplakjes erover verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Allerhande mei 1987
vrijdag 19 mei 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten