vrijdag 19 mei 2017

Scholfilets gevuld met zalm

SCHOLFILETS GEVULD MET ZALM

300 gram scholfilets (diepvries)
1 stengel bleekselderij
210 gram roze zalm
4 spreitjes bieslook
½ ei
1 theelepel paprikapoeder
zout
peper
5 eetlepels gezeefde tomaten
2 eetlepels droge witte wijn
½ theelepel tijm
2 eetlepels Parmezaanse kaas


Scholfilets met brede kant naar buiten op een bord leggen. In de magnetron scholfilets in 6 minuten op de ontdooistand laten ontdooien. Scholfilets halverwege keren. Intussen bleekselderij schoonmaken en in flinterdunne stukjes snijden. Zalm afgieten en de graatjes en velletjes verwijderen. In een kom de zalm fijnprakken. Bieslook erboven fijnknippen. Bleekselderij, ei en paprikapoeder erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Helft van scholfilets in een lage, wijde schaal leggen. Zalmmengsel over de scholfilets uitstrijken. Rest van scholfilets erop leggen zodat ‘sandwiches’ ontstaan. Afdekken met plasticfolie. In de magnetron gevulde scholfilets in 7 minuten op de helft van het vermogen (350 Watt) gaar laten worden. Intussen in een kom gezeefde tomaten, wijn en tijm door elkaar roeren. Tomatensaus over scholfilets verdelen. Parmezaanse kaas erover strooien. Onafgedekt nog 2 minuten in de magnetron op de helft van het vermogen verwarmen.

2 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande mei 1988
Een reactie plaatsen