vrijdag 19 mei 2017

Erwten-wortelschotel met vis

ERWTEN-WORTELSCHOTEL MET VIS

400 gram kabeljauwfilet
peper
zout
2 eetlepels geraspte 40+ kaas
400 gram wortelen
600 gram doperwten
1 zakje kruidensaus


Oven voorverwarmen op 200°C of gasstand 4. Ovenschaal invetten, vis met peper en zout bestrooien, in schaal leggen en 2 eetlepels water in schaal schenken. Vis 15 minuten in oven stoven. Intussen wortelen schoonmaken en in stukjes snijden. Wortelen met doperwten 8 minuten in water met wat zout koken. Saus bereiden volgens bereidingswijze op zakje. Afgegoten groenten over vis verdelen. Saus erover schenken. Bestrooien met kaas. Vis nog 10 à 15 minuten in midden van oven bakken.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande mei 1985
Een reactie plaatsen