AARDAPPEL-WORTELPUREE
750 gram aardappels
750 gram winterwortels
1 kleine ui
zout
25 gram boter of margarine
1 deciliter melk
peper
Aardappels schillen en in stukken snijden. Wortels schoonmaken en in plakken snijden. Ui pellen en heel fijn snipperen.
In pan met weinig water en zout aardappel en wortel in 25 minuten gaarkoken. Intussen in pannetje helft van boter verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Aardappel-wortelmengsel afgieten. Met pureestamper fijnstampen. Rest van boter en zoveel melk erdoor roeren tot een smeuïge puree ontstaat. Ui erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. In schaal doen of met een ijstang bolletjes aardappel-wortelpuree scheppen. Lekker bij Chinese kool-visrolletjes.
4 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 35 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande mei 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten