vrijdag 19 mei 2017

Aardappel-wortelpuree

AARDAPPEL-WORTELPUREE

750 gram aardappels
750 gram winterwortels
1 kleine ui
zout
25 gram boter of margarine
1 deciliter melk
peper


Aardappels schillen en in stukken snijden. Wortels schoonmaken en in plakken snijden. Ui pellen en heel fijn snipperen.
In pan met weinig water en zout aardappel en wortel in 25 minuten gaarkoken. Intussen in pannetje helft van boter verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Aardappel-wortelmengsel afgieten. Met pureestamper fijnstampen. Rest van boter en zoveel melk erdoor roeren tot een smeuïge puree ontstaat. Ui erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. In schaal doen of met een ijstang bolletjes aardappel-wortelpuree scheppen. Lekker bij Chinese kool-visrolletjes.

4 personen

voedingswaarde : 235 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 35 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande mei 1987

Geen opmerkingen: