zaterdag 31 december 2016

Timballo di Riso con Legumi Freschi (Italië)

TIMBALLO DI RISO CON LEGUMI FRESCHI (RIJSTTIMBAALTJE MET VERSE PEULVRUCHTEN)

240 gram risottorijst
200 gram droge witte wijn
120 gram boter
110 gram verse gedopte tuinbonen
100 gram gekookte doperwtjes
50 gram ui
2 kleine kroppen sla
1 sjalotje
groentebouillon
versgeraspte Parmezaan
zout


Fruit het in plakjes gesneden sjalotje in 20 gram boter, voeg de rijst toe en bak die 1 à 2 minuten mee, schenk vervolgens beetje bij beetje in totaal 750 gram groentebouillon bij de rijst (dit neemt ongeveer 18 minuten in beslag). Voeg voordat u de pan van het vuur neemt 30 gram tuinbonen en 20 gram doperwten toe. Maak de risotto smeuïg met een klontje boter en een flinke eetlepel geraspte parmezaanse kaas. Fruit ondertussen de gesnipperde ui in een klontje boter, blus af met witte wijn en wacht tot de wijn verdampt is, voeg vervolgens nog 50 gram boter toe. Laat de boter langzaam smelten, zonder te bakken. Voeg tenslotte 80 gram tuinbonen, evenveel erwtjes en een snufje zout toe. Spoel de sla af en verwijder zoveel mogelijk buitenste bladeren, verdeel de harten die overblijven in vieren en stoof ze met een deksel op de pan in een klontje boter. Neem vervolgens het deksel van de pan en bak ze goudbruin. Druk een portie rijst per keer in een eenpersoonsvorm, druk het vormpje leeg en leg de timbaaltjes op de borden. Serveer de timbaaltjes met de gebakken sla en de peulvruchten.

4 personen

voedingswaarde : 494 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

land : Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : La cucina Italiana februari / maart 2003
Een reactie plaatsen