zaterdag 31 december 2016

Tagliatelle al Tartufo (Italië)

TAGLIATELLE AL TARTUFO (TARTUFO’S TAGLIATELLE)

Dit gerecht wordt vooral in de zomer geserveerd. De hete pasta wordt gemengd met de andere ingrediënten die koud zijn. Het gerecht komt dus lauwwarm op tafel. De pasta kan ook op hoog vuur even doorverwarmd worden; waak er dan voor dat mozzarella en tomaat niet te veel vocht afgeven.

320 gram tagliatelle
4 grote rijpe tomaten
13 flinke takken munt, waarvan een voor garnering (mag ook basilicum zijn)
1 bolletje verse mozzarella
4 afgestreken eetlepels Parmezaanse kaas
peper
zout
2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel olijfolie


Kook de tagliatelle. Ontvel ondertussen de tomaten en snijd ze in stukken; snijd de mozzarella in heel kleine stukjes en hak de munt fijn. Schep alle ingrediënten door de afgegoten tagliatelle. Doe dit snel, opdat de pasta zo min mogelijk afkoelt. Dien de tagliatelle direct op in een goed verwarmde schaal, gegarneerd met munt. Gebruik liefst warme borden.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Tartufo - Tartuffe : Comédie gastronomique / Rob Scholte

Geen opmerkingen: