zaterdag 31 december 2016

Italiaanse bollen met kerstomaatjes en salsa verde (Italië)

ITALIAANSE BOLLEN MET KERSTOMAATJES EN SALSA VERDE

5 Italiaanse bollen
6 eetlepels olijfolie
2 doosjes kerstomaatjes
2 takjes verse rozemarijn
zout
versgemalen peper
4 bosuitjes
300 gram verse roomkaas
1 bekertje crème fraîche (125 gram)

SALSA VERDE
1 bosje peterselie
1 bosje basilicum
3 eetlepels kappertjes
2 teentjes knoflook
2 eetlepels citroensap of azijn
1 eetlepels mosterd
4 eetlepels olijfolie


Verwarm de oven voor op 220 ºC. Halveer de Italiaanse bollen en bedruppel de snijvlakken met de helft van de olijfolie. Rooster ze onder de grill tot het brood begint te kleuren. Doe de gewassen en gedroogde tomaatjes in een passende ovenschaal. Bedruppel ze met de resterende olijfolie, schap goed door zodat ze rondom met de olie zijn bedekt, leg er de rozemarijn bij en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de tomaatjes beginnen te kleuren en openspringen. Bestrooi ze met wat zout en peper. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het lichtgekleurde en het groene deel apart. Roer de roomkaas, de crème fraîche, het lichtgekleurde deel van de bosui en wat zout en peper door elkaar. Doe de ingrediënten voor de salsa in de foodprocessor en laat draaien tot een glad mengsel. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
Verdeel het roomkaasmengsel over de halve broodjes en leg de broodjes op een grote schaal. Schep er de tomaatjes over (verwijder de rozemarijn) en garneer met het groen van de bosui. Druppel er de groene saus over.

10 personen

voedingswaarde : 334 kcal p.p.
bereidingstijd : circa 35 minuten

land : Italië
gerechtsoort : buffetgerecht

bron : Boodschappen april 2000

Geen opmerkingen: