zaterdag 31 december 2016

Tortino di Pane e Verdure (Italië)

TORTINO DI PANE E VERDURE (BROODTAARTJE MET GROENTEN)

100 gram brooddeeg
50 gram Ricotta
30 gram tomaat
120 gram courgette, wortel en ui
1 asperge
verse basilicum
2 theelepels olijfolie extravergine
zout
peper


Ontvel de tomaat. Snijd de overige groente in kleine blokjes, bak ze op hoog vuur in de olie en roer ze door de Ricotta met zout en peper. Rol het deeg uit tot een rechthoek en leg wat vulling op de langste kant. Rol het deeg een stukje op en snijd het in stukjes van 3 centimeter, ga op deze manier door tot het deeg en de vulling op zijn. Plaats de stukjes rechtop en dicht tegen elkaar aan en lat ze 20 minuten rusten. Doe ze dan 20 minuten in de oven op 180°C. Pureer de tomaat en beng de puree op smaak met zout en peper, olie en basilicum. Neem het taartje uit de oven en serveer het met de tomatensaus.

1 persoon.

voedingswaarde : 409 kcal. p.p.
bereidingstijd : 45 minuten + rusten van het deeg

land : Italië
gerechtsoort : kaasgerecht

bron : La cucina Italiana februari / maart 2003
Een reactie plaatsen