zaterdag 31 december 2016

Napolitaanse andieviesoep (Napels, Campanië, Italië)

NAPOLITAANSE ANDIJVIESOEP

1 krop andijvie, zonder het lichte hart
1 tomaat, in vieren
2 knoflooktenen, fijngehakt
½ verse rode Spaanse peper, fijngehakt
30 g parmezaanse kaas, versgeraspt
30 g pecorino, versgeraspt
1 deciliter olijfolie
zout


De andijvie wassen en in stukken snijden van 5 centimeter. De olie in een pan verwarmen. Knoflook en Spaanse peper 1 minuut bakken. Tomaat en 2 eetlepels water toevoegen, nog enkele minuten bakken. De andijvie met aanhangend vocht toevoegen en 2 minuten koken, deksel op de pan. De andijvie omkeren, controleer of al het blad wel vochtig is. Nog 15 - 20 minuten koken, proef of de andijvie gaar is. Naar smaak zout toevoegen. Serveren: over de borden verdelen en bestrooien met de 2 soorten kaas; wordt lauwwarm gegeten.

2 personen

land : Italië (Napels)
gerechtsoort : soep

bron : Odinieuws fruit 20 augustus 2004

Geen opmerkingen: