zaterdag 31 december 2016

Mousse di Cannellini e Pera (Italië)

MOUSSE DI CANNELLINI E PERA (BONENMOUSSE MET PEER)

100 gram gedroogde cannellini (witte bonen)
30 gram Ricotta light
50 gram geschilde peer
half vanillestokje
kaneelpoeder
een theelepel Brandy
vloeibare zoetstof


Week de witte bonen een nacht en kook ze in water zonder zout. Snijd de peer in blokjes, rooster de blokjes in een koekenpan met antiaanbaklaag en blus af met Brandy. Wacht tot de Brandy helemaal verdampt is. Giet de bonen af als ze gaar zijn (na ongeveer een uur) pureer ze en haal ze door een zeef. Roer de Ricotta light er doorheen, voeg 3 druppels zoetstof toe en de vanillezaadjes uit het halve vanillestokje. Serveer de lauwwarme mousse met de warme stukjes peer. Bestrooi met kaneel en decoreer met het halve vanillestokje.

1 persoon.

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten + weken

land : Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : La Cucina Italiana februari / maart 2003

Geen opmerkingen: