SUZMALI KUJK SALAT (FETASALADE)
Deze salade kan worden geserveerd op romaine- of ijsbergslabladeren, gegarneerd met partjes tomaat, als voorgerecht of samen met een aantal andere voorgerechtjes.
350 gram feta
125 milliliter zure room
2 kleine komkommers, geschild en in stukjes
150 gram daikon (geschild en geraspt) of rode radijsjes (gehakt)
3 lente-uitjes, gehakt
50 gram verse peterselie, fijngehakt
50 gram verse koriander, fijngehakt
1 eetlepel dille, fijngehakt
1 theelepel komijnzaad
zout
snufje cayennepeper
Verkruimel de feta in stukjes ter grootte van een erwtje en roer er met een houten lepel de zure room door tot een homogene massa.
Roer er de komkommer, daikon of radijs en lente-ui door en vervolgens de peterselie, koriander, dille en komijn. Voeg met mate zout toe, de hoeveelheid hangt af van hoe zout de feta is. Voeg cayennepeper naar smaak toe, roer door en koel.
6 - 8 personen
gebied : Oezbekistan
gerechtsoort : salade
bron : Esther Westerveld, vertaling en bewerking uit The Art of Uzbek Cooking / Lynn Visson
zondag 11 december 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten