zondag 11 december 2016

Ardei Rosii Umplut cu Brinza (Moldavië)

ARDEI ROSII UMPLUT CU BRINZA (GEROOSTERDE PAPRIKA MET KAAS)

1 rode paprika
75 gram brinza (verse geitenkaas die u kunt vervangen door feta)
kwark
teentje knoflook
1 eetlepel bieslook
peterselie
gehakte walnoten
snufje heet paprikapoeder


1 Rode paprika halveren, uithalen en rondom laten blakeren onder een gloeiende grill. Laten afkoelen onder folie. Pellen. 75 Gram brinza prakken met zoveel kwark als nodig is om er een soepel geheel van te maken. Uitgeperst teentje knoflook erbij en 1 eetlepel bieslook, peterselie en gehakte walnoten plus een snufje heet paprikapoeder. De paprikahelften hiermee vullen. Goed met een glas Chardonnay.

2 personen

gebied : Moldavië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor

Geen opmerkingen: