ZULYNEZ GRIBNOY PO-ODESSKY (PADDENSTOELEN UIT ODESSA)
250 gram kleine, dichte kastanjechampignons
boter
2 bosuitjes, grof gesneden
½ eetlepel bloem
peper
zout
½ deciliter crème fraîche
½ deciliter slagroom
2 eetlepels gehakte peterselie
75 gram geraspte Brynza (of feta)
250 Gram kleine, dichte kastanjechampignons kort bakken in boter met 2 grof gesneden bosuitjes. Bepoederen met ½ eetlepel bloem, doorroeren. Peper en zout erover en dan ½ deciliter crème fraîche en ½ deciliter slagroom erdoor mengen. Overbrengen in een ingevet ovenschoteltje. Bovenkant bestrooien met 2 eetlepels gehakte peterselie en vervolgens met 75 gram geraspte Brynza (of feta). De kaas goudbruin laten worden onder een gloeiende grill.
2 personen
gebied : Odessa, Oekraïne
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten