zondag 11 december 2016

Salata de Castraveti (Roemenië)

SALATĂ DE CASTRAVEŢI (KOMKOMMERSALADE)

1 gekoelde kleine komkommer
1 theelepel zout
2 sneden wittebrood zonder korst
2 eetlepels olijfolie
een stukje knoflook
witte wijnazijn met walnootaroma
versgemalen zwarte peper
fijngesneden bieslook


1 Gekoelde kleine komkommer dun schillen en schaven. Mengen met 1 theelepel zout. Uitspreiden op een plat bord, een ander bord erop zetten, verzwaren. Halfuurtje laten staan. Intussen 2 sneden wittebrood zonder korst, kort in water weken. Uitknijpen, in een blender mengen met 2 eetlepels olijfolie, en een stukje knoflook. Witte wijnazijn met walnootaroma naar smaak erdoor mengen. De plakjes komkommer uitknijpen en mengen met de broodsaus. Over 2 borden verdelen, bestrooien met versgemalen zwarte peper en fijngesneden bieslook.

2 personen

gebied : Roemenië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor

Geen opmerkingen: