woensdag 28 december 2016

Scampi Fritti (Italië)

SCAMPI FRITTI (GEFRITUURDE REUZENGARNAAL)

Deze week serveren 'gefrituurde reuzengarnaal' of 'scampi fritti'. Scampi is Italiaans voor langoestine, een soort zeekreeftje. Bij ons noemt men grote garnaalstaarten meestal scampi. U kan de garnaalstaarten even marineren in olijfolie en citroensap en wat look en daarna kort bakken in de wok. In ons recept stellen we voor om samen aan tafel de scampi te frituren.

800 gram gepelde zoetwater reuzengarnaalstaarten
het sap van 2 citroenen
enkele druppels Worcestershiresaus
2 eetlepels soyasaus
1 eetlepel cognac
olie of plantaardig vet

BESLAG
250 gram bloem
2 eierdooiers
2 eiwitten
1 glas bier
1 mespuntje suiker
peper en zout


Van de gepelde reuzengarnaalstaarten het darmkanaal verwijderen, ze spoelen met koud water en droogdeppen. Een marinade bereiden met het citroensap, de Worcestershiresaus, de soyasaus en de cognac. De reuzengarnalen hierin een uur laten marineren. Voor het beslag: de bloem, de eierdooiers en het bier tot een glad beslag kloppen. Op smaak brengen met peper, zout en suiker en een kwartiertje laten rusten op kamertemperatuur. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het beslag scheppen met een houten spatel. Het beslag verdelen over individuele kommetjes. Olie of vet in een fonduepan opwarmen tot 180°C. De reuzengarnalen op een dienbord schikken en serveren met de kommetjes beslag. Aan tafel de reuzengarnalen op een fonduevorkje prikken, door het beslag halen en onmiddellijk in de hete olie bakken. Serveren met remouladesaus of tartaarsaus en stokbrood.

4 personen

land : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Luk Huysmans, via Sabine Heytens [Smulpaap]

Geen opmerkingen: