woensdag 28 december 2016

Mosselen met Italiaanse saus (Italië)

MOSSELEN MET ITALIAANSE SAUS

360 gram uitgelekte tomaten uit blik (bewaar het vocht)
40 gram ui, fijngehakt
2 theelepels olijfolie of andere plantaardige olie
2 teentjes knoflook, uitgeperst
12 mosselen (leveren ongeveer 120 gram gekookte mosselen (zonder schelp), schoongemaakt
1 eetlepel fijngehakte verse of 1 theelepel gedroogde basillicum
snufje cayennepeper
snufje zwarte peper


Pureer 240 gram tomaten met het vocht in een keukenmachine. Snijd de rest van de tomaten in stukjes en bewaar ze voor later. Doe de ui, olie en knoflook in een ondiepe, ronde magnetronschaal (25 centimeter middellijn) en roer alles goed door elkaar. Zet de schaal, onafgedekt, in de magnetron (1 minuut, 650 Watt), tot de ui glazig ziet. Druk de gepureerde tomaten door een zeef en voeg deze, samen met de kleingesneden tomaten, aan het uimengsel toe. Zet de schaal, onafgedekt, terug in de magnetron (8 minuten, 650 Watt): roer het mengsel halverwege de magnetrontijd even door. Schik de mosselen op het tomatenmengsel en zet de schaal, afgedekt, weer in de magnetron (5 minuten, 650 Watt) tot de mosselschelpen allemaal open zijn. Bestrooi het gerecht met de fijngehakte basillicum, cayennepeper en zwarte peper.
TIP: Dit gerecht kan ook met strandgapers worden bereid.

2 personen

voedingswaarde : 174 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

land : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Erie Fraters [dieetinfo]

Geen opmerkingen: