woensdag 28 december 2016

Insalata di Polpette (Toscane, Italië)

INSALATA DI POLPETTE (SALADE VAN PIJLINKTVIS)

450 gram pijlinktvis
een paar drupjes azijn
2 eetlepels olijfolie
een scheutje citroensap
zout
vers gemalen zwarte peper
1 teentje knoflook, uit de knijper
1 kleine, rode paprika, pitjes verwijderd, in reepjes gesneden
1 kleine, gele paprika, pitjes verwijderd, in reepjes gesneden
een paar blaadjes basilicum, gehakt


Verwijder de slijmhuid, de ogen, het kraakbeentje en de inktzak van de pijlinktvis. Doe de inktvissen in een pan water waaraan een paar druppels azijn zijn toegevoegd, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 30 minuten heel zachtjes koken tot de inktvis gaar is. Laat de pijlinktvissen goed uitlekken en snij ze dan in dunne reepjes.
Meng de olie met het citroensap, het zout, de peper en de knoflook. Schep de pijlinktvis en de paprika door het sausje en dien in éénpersoons slabakjes met een garnering van wat basilicum op.

4 personen

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Italië : De Toscaanse keuken / Elizabeth Cornish
Een reactie plaatsen