woensdag 28 december 2016

Cicala al Salmoriglio (Italië)

CICALA AL SALMORIGLIO (GEGRILDE KREEFT MET SALMORIGLIOSAUS)

900 gram diepvries-kreeftenscharen, ontdooid in het vocht waarin ze zijn ingevroren
45 gram paneermeel
6 eetlepels olijfolie
4 eetlepels versgeperst citroensap
3 theelepels oregano
zout
versgemalen zwarte peper


Verhit de grill 15 minuten voor. Haal het kreeftenvlees uit de scharen en snij het in plakjes van ongeveer 4 centimeter dikte. Leg de plakjes kreeft in één enkele laag in een ovenvaste schaal, strooi hierover de helft van het paneermeel. meng in een kom olijfolie, citroensap, oregano, zout en rijkelijk peper goed door elkaar. Schep het mengsel uit de kom over de kreeft en zorg ervoor dat alle plakjes met saus bedekt zijn. Zet de schaal met een afstand van 12 tot 15 centimeter onder de grill. Grill ongeveer 4 minuten, draai dan de stukjes kreeft om, strooi hierover de rest van het paneermeel en bedruip met wat vocht uit de schaal. Grill nog 3½ tot 4 minuten. Doe de kreeft eventueel over in een andere voorverwarmde schaal (als uw ovenschaal niet mooi genoeg is om op tafel te zetten), schep de saus erover en serveer onmiddellijk.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De mooiste Italiaanse recepten : Hoogtepunten uit de klassieke Italiaanse kookkunst / Marcella Hazan
Een reactie plaatsen