woensdag 28 december 2016

Crudità d'Estate con gli Scampi (Italië)

CRUDITÀ D’ESTATE CON GLI SCAMPI (ZOMERRAUWKOST MET LANGOUSTINES)

200 gram minicourgettes
150 gram gemengde salade
12 rauw gepelde langoustinestaartjes
1 komkommer
1 bosje radijsjes
2 tomaten
1 pakje yoghurt
bieslook
olijfolie extravergine
zout
peper


Steek een satéstokje in de lengte door de langoustinestaartjes heen zodat ze tijdens het bakken niet opkrullen en bak ze in een beetje olie bruin; bestrooi ze met zout en peper en laat ze afkoelen. Snijd van de courgettes de boven- en onderkanten af en stoom ze in korte tijd gaar zodat ze knapperig blijven. Snijd de radijsjes en de komkommer in dunne plakjes en de tomaten in partjes. Was en droog de gemengde salade en doe de salade samen met de plakjes radijs, de plakjes komkommer, de plakjes tomaat en de langoustinestaartjes in een slabak. Breng de yoghurt op smaak met zout, peper en de fijngehakte bieslook en maak hier de salade mee aan. Meng alles goed door elkaar en serveer de salade meteen.

4 personen

voedingswaarde : 101 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

land : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : La Cucina Italiana februari / maart 2003
Een reactie plaatsen