woensdag 28 december 2016

Gebakken garnalen met knoflook en kruiden (Italië)

GEBAKKEN GARNALEN MET KNOFLOOK EN KRUIDEN

12 grote rauwe gamba’s
3 knoflookteentjes
3 eetlepels olijfolie
zout
(versgemalen) peper
4 eetlepels gesnipperde peterselie
4 eetlepels gesnipperde basilicum
1 eetlepel balsamicoazijn of citroensap


Pel de garnalen, maar laat de staartjes en eventueel de koppen zitten. Snijd de gepelde knoflookteentjes in flinterdunne plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnlen 1 minuut per kant. Bestrooi ze met out en peper.
Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak het geheel, al omscheppend, nog 2 - 3 minuten, tot de garnalen gaar en mooi roserood zijn.
Sprenkel de azijn of het citroensap over de garnalen.
Lekker met Geroosterde tomaten en ciabatta.

2 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereiding / afwerking : 15 / 5 minuten

land : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Koken op z’n Italiaans (Het Nederlands Zuivelbureau)

Geen opmerkingen: