COURGETTESOEP MET GEROOKTE FOREL
1 liter visfond
2 courgettes, in blokjes
2 eetlepels citroensap
1 deciliter slagroom
1 takje tijm
zout
versgemalen peper
2 gerookte forelfilets, in stukjes
½ bosje waterkers
Visfond aan de kook brengen. Courgettes toevoegen en in 5 minuten gaarkoken. Soep pureren. Soep met citroensap, slagroom en tijm opnieuw aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Takje tijm verwijderen. Forel in warme soepborden leggen. Warme soep erop scheppen. Met takjes waterkers garneren.
4 personen
voedingswaarde : 335 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair november 1997
dinsdag 6 december 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten