dinsdag 6 december 2016

Pastasalade met tonijn

PASTASALADE MET TONIJN

100 gram farfalle (pastavlinders)
1 eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper
2 deciliters roomsaus
1 blikje tonijn (200 gram) uitgelekt
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 tomaten, ontveld en zaadjes verwijderd, in blokjes
100 gram veldsla
1 krop sla


In grote pan ruim water aan de kook brengen met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel zout. Pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Afgieten, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Pasta in schaal doen en roomsaus erdoor roeren. Tonijn in andere schaal doen en fijnmaken met vork. Op smaak brengen met peper en bieslook. Tonijn met blokjes tomaat door pasta scheppen. Op platte schaal blaadjes kropsla en veldsla leggen. Pastasalade erop leggen. Eventueel garneren met gefrituurde basilicumblaadjes.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip Culinair november 1997

Geen opmerkingen: