PASTASALADE MET TONIJN
100 gram farfalle (pastavlinders)
1 eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper
2 deciliters roomsaus
1 blikje tonijn (200 gram) uitgelekt
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 tomaten, ontveld en zaadjes verwijderd, in blokjes
100 gram veldsla
1 krop sla
In grote pan ruim water aan de kook brengen met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel zout. Pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Afgieten, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Pasta in schaal doen en roomsaus erdoor roeren. Tonijn in andere schaal doen en fijnmaken met vork. Op smaak brengen met peper en bieslook. Tonijn met blokjes tomaat door pasta scheppen. Op platte schaal blaadjes kropsla en veldsla leggen. Pastasalade erop leggen. Eventueel garneren met gefrituurde basilicumblaadjes.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair november 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten